A IX. Felsõpulyai Kufstein találkozó zárónyilatkozata

  

Mérleg és számadás
Zárónyilatkozat

  

Az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetsége, a Nyugat-Európai Országos Magyar Szervezetek Szövetsége, a Közép-Burgenlandi Magyar Kulturális Egyesület és Felsõpulya városa 2006. szeptember 9-én és 10-én kilencedik alkalommal rendezte meg a 'Kufstein Tanácskozást', amelyen 21 országból több mint 300 küldött vett részt. Az immár hatodik alkalommal Felsõpulyán szervezett rendezvényt jelenlétével megtisztelte és köszöntötte dr. Szili Katalin, a Magyar Országgyûlés és Univ.-Prof. Dr. Andreas Kohl az Osztrák Szövetségi Nemzetgyûlés elnöke.

A tanácskozás központi témája az 1956-os magyarországi forradalom és szabadságharc következtében nyugati emigrációt választó magyarok sorsa és befogadó országokba való beilleszkedése volt. A csaknem valamennyi nyugat-európai országra kitekintõ, sok szempontú és árnyalt elõadások hitelesen mutatták be azon eseményeket és történéseket, amelyek a mintegy 200 ezer fõnyi menekült további életét meghatározták. A tanácskozás résztvevõi egyhangúlag köszönetüket fejezik ki valamennyi országnak, amely új életlehetõséget adott a menekültek számára, ezzel biztosítva a forradalom és szabadságharc eszméjének megõrzését és magyarságtudatuk ápolását.

A konferencia résztvevõi felkérik az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetségét ezen zárónyilatkozat közzétételére, valamint a X. 'Kufstein Tanácskozás' megszervezésére, amelynek helyszínéül ismét Felsõpulya városát javasolják.

  

Felsõpulya, 2006. szeptember 10.