A kisebbségi biztos felhívása

 

A 2009. évi Kemény István-díjra 2009. március 31-ig várja a jelöléseket a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogok Országgyûlési Biztosa.

Dr. Kállai Ernõ kisebbségi biztos a magyarországi cigányság iskolateremtõ kutatója iránt érzett tiszteletbõl alapította meg a Kemény István-díjat, melyet a hazai nemzeti és etnikai kisebbségi közösségek életének, társadalmi, politikai, gazdasági és egyéb viszonyainak, társadalmi jelenségeinek az objektív feltárása terén végzett kiemelkedõ tudományos tevékenység elismeréseként ad át minden év áprilisában, ünnepélyes keretek között.

A díjat az a kivételesen magas színvonalú, példaértékû eredményt elérõ fiatal (legfeljebb 35 éves) társadalomkutató kaphatja, aki kisebbségkutatási tudományterületen kutatási feladatot is ellátó állami szervtõl vagy alapítványi támogatótól kapott igazolás szerint tudományos kutatást folytat.

A 2009. évi díjazottakra vonatkozó indoklással ellátott javaslatokat 2009. március 31-ig lehet eljuttatni a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogok Országgyûlési Biztosának titkárságára.

A javaslatokat lehetõség szerint elektronikus úton kérjük megküldeni az laszlobkukac//obh.hu email címre.

További információ: dr. László Boglárka, tel.: +361-475-7149.

Budapest, 2009. február 19.