A független média szegénységképe

Durst Judit és Nyírő Zsanna részt vesznek az Esély Labor Egyesület által május 12-én szervezett kerekasztal beszélgetésen, amelyre a Szegénységről Méltósággal Sajtódíj kapcsán kerül sor az ELTE Média Tanszékén. Facebook esemény.

A szegénység mértéke egyre árnyaltabb ma Magyarországon. Civilek, művészek és újságírók is foglalkoznak azzal, hogyan mutassuk be árnyaltan a társadalmi problémákat, és a szegénységben élők helyzetét. A média szerepe hatványozottan fontos ebben a munkában. Az egyetemi beszélgetés során azt szeretnénk megvizsgálni hogyan alakult az elmúlt években a független és nem-független média szegénységképe és hogy milyen hatással van a média a társadalmi tájékozottságra, megítélésre? Van-e itthon újfajta megközelítés az újságírásban? Végül pedig milyen mértékben etnicizált a magyarok szegénységképe a (független, nem-független) médiában?

Az Esély Labor Egyesület szervezésében idén 6. alkalommal lesz Szegénységről Méltósággal Sajtódíj a 2022. június 9-én, mely egy szakmai díj újságíróknak. Célunk a díjjal, hogy felhívjuk a figyelmet a szegénység komplex témájára, mely az újságírók segítségével még nagyobb nyilvánosságot kaphat. Szeretnénk, hogy ha ez a beszélgetés is hozzájárulhatna a szociális témákkal foglalkozó újságíráshoz és az azt övező párbeszédhez.

Vendégeink:

Balogh Fruzsina, országos közösségszervező, Civil Kollégium Alapítvány

Báthory Róbert, újságíró, Szabad Európa Rádió

Durst Judit, tudományos munkatárs, MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont

Kadét Ernő, szerkesztő, Telepjáró

Nyírő Zsanna Jozefa, tudományos segédmunkatárs, MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont

Moderátorok: Szucsik Andrea és Arnhoffer András ELTE Média hallgatók
Időpont: 2022. május 12. 18 óra
Helyszín: ELTE BTK Média Tanszék, Főépület fsz. 34. terem